Nieuws

26-03-2018
De Fietser geopend op 2e paasdag!

Kom 2e paasdag (elektrische) fietsen testen in De Fietser!

10-10-2016
Hoe zit het nou met de speed pedelec?

Zeker op ’s lands fietssnelwegen komen ze vaker voorbij gezoefd: de speed pedelecs die net een fractie harder kunnen dan de vertrouwde e-bikes. Vanaf 1 januari 2017 gaan de regels voor dit fietstype op de schop. Wat er precies verandert?

13-10-2016
Ook kostuumdragers nemen de fiets

Of u nou administratief medewerker, loodgieter, beveiligingsbeambte of bakker bent, vandaag gaat iedereen in pak naar zijn baas. Het is de International Suit-Up Day. Ook als u gewend bent om naar kantoor te fietsen, kan dat in pak.

22-10-2016
Deze 6 fietsplekken zijn in de herfst het mooist

De herfst is geen excuus om de fiets in de garage te laten staan. Verre van dat. Het is juist de periode die uitnodigt om extra rondes te maken. Het kleurenspel met oranje, rode, bruine en gouden tinten is steeds indrukwekkend.

22-10-2016
Zorgeloos op reis met auto en fiets

Deze herfst een mooie fietstocht in binnen- of buitenland gepland? Als u eropuit gaat is het belangrijk aandacht te besteden aan het vervoer. De Fietser geeft 5 tips bij de keuze voor een fietsdrager op de auto.

15-10-2016
Wat beinvloedt de actieradius?

Het is een van de eerste zaken die een fietser bij aanschaf van een nieuwe e-bike wil weten: wat is de actieradius? Anders gezegd: hoe lang kan ik rijden zonder de accu tussentijds op te laden? De actieradius is afhankelijk van verschillende zaken.

10-10-2016
Nieuwe speedbikehelm: veilig en comfortabel

De speed pedelec gaat rapper dan de gewone e-bike en ondersteunt tot 45 kilometer per uur. Extra aandacht voor de veiligheid van de fietser is daarom noodzakelijk. Per 1 januari 2017 dragen speedbikers verplicht een helm.

20-10-2016
8 fietscijfers om te onthouden

Welke afstand fietsen Nederlanders gezamenlijk per jaar? En hoeveel calorie?n verbrandt een wielrenner in de Tour de France gemiddeld per dag? Het is vandaag de Internationale Dag van de Statistiek. Een mooie gelegenheid wat interessante cijfers te delen.