Geschreven door
Tim
Online fietsexpert & blogger
4 geschreven blogs
Tim eet, drinkt en slaapt met fietsen. Een dag niet gefietst is een dag niet geleefd. Hij vertelt je alles over e-bikes, stadsfietsen en fietsaccessoires.
22-05-2019

De nieuwe ‘Lapierre MTB route in Ede

Op zondag 28 april is de nieuwe mountainbikeroute in Ede geopend. In het bosrijke gebied is een nieuwe mountainbikeroute aangelegd van ruim vijfendertig kilometer. De afgelopen weken hebben al vele mensen deze nieuwe mountainbikeroute uitgeprobeerd, welke gesponsord wordt door Lapierre. Albert en Andre namen de proef op de som en testte de route uit voor hun Youtube-kanaal “MTB-challenge”, waarin zij trachten alle mountainbikeroutes van Nederland te beoordelen en vast te leggen. Bekijk de review van de mountainbikeroute in Ede in onderstaande beelden:

Startpunt Mountainbikeroute

De nieuwe mountainbikeroute start bij de Fietser in Ede. Als mountainbiker kun je hier gratis parkeren als je gebruik maakt van het uitrijmuntje welke je bij de receptie van De Fietser kunt krijgen. De Fietser is op dinsdag tot en met zondag geopend van 10:00 – 17:00 uur.  Hier start de route van ruim 35 kilometer door de prachtige natuur die Ede en haar omgeving te bieden heeft. Vanaf De Fietser is de aanrijroute uitgepijld met het internationale MTB symbool.

Kenmerken van de route

De mountainbikeroute kenmerkt zich door uitdagende singletracks (17 stuks). Een uitdagende route voor zowel beginners als gevorderden. Bij de ontwikkeling van de route is goed rekening gehouden met de hoogteverschillen in de verschillende gebieden, waardoor het een afwisselend parcours is geworden. De nieuwe mountainbikeroute krijgt in het voorjaar van 2020 nog een koppeling met de toekomstige routes in Lunteren en Otterlo en kom je op een totale afstand van 80 kilometer. Daarbij zijn er in de toekomst ook verbindingen mogelijk met bijvoorbeeld Oosterbeek, Renkum en de Utrechtse Heuvelrug.

Enthousiast geworden over de nieuwe mountainbikeroute in Ede? Wacht dan niet langer en pak je mountainbike! Op zoek naar een nieuwe mountainbike? Kom dan naar de Fietser in Ede en laat je informeren over alle modellen die beschikbaar zijn. Plan via deze pagina je bezoek!

Gerelateerde artikelen
Bezoek plannen? Klik dan hier