Geschreven door
Tim
Online fietsexpert & blogger
4 geschreven blogs
Tim eet, drinkt en slaapt met fietsen. Een dag niet gefietst is een dag niet geleefd. Hij vertelt je alles over e-bikes, stadsfietsen en fietsaccessoires.
19-05-2019

Fiets naar je werk dag 2019

Fiets naar je Werkdag

Het is 23 mei 2019 ‘Fiets naar je Werkdag’. Het doel van de ‘Fiets naar je Werkdag’ is om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de fiets als vervoermiddel naar het werk . Ruim 13000 mensen pakken deze dag de fiets in plaats van dat zij de auto pakken. Wij van De Fietser hebben de voordelen voor je op een rijtje gezet waarom het zo goed is om de fiets te pakken naar je werk:

Goed voor de gezondheid

Het is wellicht een open deur. Fietsende mensen zijn fitter en presteren beter op het werk. Onderzoek van TNO heeft uitgewezen dat fietsende werknemers ruim één dag minder verzuimen. Mensen die regelmatig fietsen hebben minder last van bijvoorbeeld obesitas en hoge bloeddruk. Ook verbetert fietsen de weerstand.

Beter voor het milieu

Laat die benzine slurper staan en pak de fiets naar je werk. Fietsers stoten geen afvalstoffen uit zodat je je ook je steentje aan het milieu bijdraagt

Minder files

Als er meer mensen gaan fietsen in plaats van de auto pakken, ontstaan er minder files. Hierdoor worden steden beter bereikbaar.

Sneller op je werk

Wist je dat fietsers in grote steden gemiddeld 10% sneller op hun bestemming zijn dan automobilisten? Bij woon-werk afstanden tot 3 kilometer wint de fiets bijna altijd van de auto.

Bespaar geld

Het spreekt voor zich dat met de fiets gaan voordeliger is dan dagelijks de auto te nemen. Vaak is de aanschaf van een auto een stuk duurder, dan hebben we het nog niet eens gehad over het gebruik er van: verzekeringen, parkeergeld en hoge brandstofprijzen. Bespaar dus geld door de fiets te pakken!

Nederland nóg fietsvriendelijker

Naast deze voordelen probeert de overheid met verschillende initiatieven Nederland nog fietsvriendelijker te maken. In Nederland wordt al heel veel gefietst. In 27% van de gevallen pakken we de fiets en in sommige steden is dat nog veel meer.

Toch liggen er nog kansen om meer mensen met de fiets te laten reizen. Meer dan de helft van elke rit in de auto is namelijk korter dan 7,5 kilometer. Dit is een afstand die de meeste mensen acceptabel vinden om te fietsen. En met de snelle opkomst van de e-bike zijn ook langere afstanden goed haalbaar op de fiets. De Rijksoverheid is betrokken bij een groot aantal maatregelen om het fietsgebruik te stimuleren. Het gaat dan vooral om de maatregelen in en tussen de steden.

Op zoek naar een geschikte fiets?

Ben jij op zoek naar een geschikte fiets maar weet je niet welke fiets het beste bij je past? Maak dan een afspraak bij De Fietser in Ede. Hier kun je (bijna) alle modellen vrijblijvend testen zodat je zeker weet welke fiets optimaal bij je past. De fietsexperts staan voor je klaar en leggen je alles uit over de fiets. Je mag zoveel testritten maken als je wilt op dit langste indoor testparcours in Nederland.

 

Gerelateerde artikelen
Bezoek plannen? Klik dan hier