21-03-2018

Wereldfietsbeurs voor de avontuurlijke fietser!

Op de Wereldfietsbeurs beleef je het allemaal: van huis weg fietsen met een tentje achterop Europa in, of op de pedalen in een exotische en uitdagende bestemming. Ervaringsdeskundigen helpen je bij de Fietser in Ede op weg!

Wereldfietsbeurs waar & wanneer?

Voor het eerst wordt de Wereldfietsbeurs georganiseerd bij ons in de Fietser in Ede! Voor onze bezoekgegevens klik hier.


Datum: zondag 8 april

Tijden: 10:00 - 17:00 uur
Entreeprijs: €5,- voor niet leden | €4,- voor leden van de Wereldfietser


Wat kun je verwachten op de Wereldfietsbeurs?

 

Lezingen
Wilbert Bonné neemt zijn publiek op een fietsreis van 4.200 kilometer rond het Victoriameer in Afrika. Eric Schuijt prikt zijn tentje neer op een eenzame zoutvlakte tijdens een tocht door Peru, Bolivia en Chili. Of simpel op de fiets stappen in Hoek van Holland op weg naar de bron van de Maas op het Plateau van Langres. Dit is een selectie uit het programma met de boeiende verhalen, ieder ondersteund door sprekende beelden van de mooiste fietsplekjes.

 

Fietsers informeren fietsers
Een scala van ervaren fietsreizigers geeft informatie over hun favoriete fietslanden middels fotoboeken, kaarten, en allerlei andere informatie. Je vindt dus geen informatie van reisbureaus, maar van fietsers zelf. Zij vertellen je over verhalen van tochten binnen Europa tot afgelegen streken in Azië of andere continenten.
 

Praktische workshops
Naast informatie over reizen en bestemmingen geven onze ervaringsdeskundige ook informatie over alle vragen die voorafgaande aan een fietstocht opduiken. Denk hierbij aan vragen als;

  • Hoe bereid ik mijn reis voor?
  • Hoe gebruik ik mijn smartphone voor navigatie onderweg?
  • Wat stop ik in mij EHBO-kit en wat doe ik met een zere knie?
  • Hoe voorkom ik fietspech en wat doe ik met fietspech?
  • Voor het eerst op stap: wat is een geschikte fiets en wat is de juiste tent?
  • Wat komt er aan bod bij een lange wereldreis? Verzekeringen, reserveonderdelen, contact met huis, onveilige landen?
  • Fietsen met kinderen. Hoe bereid ik dat voor?
  • Hoe maak ik mijn fiets vliegklaar?


De ervaringsdeskundigen zorgen er tijdens ons event voor dat al deze onderwerpen aan bod komen. Zo stap je in de toekomst nog beter voorbereid op de fiets.
 
Materialen
Op de Wereldfietsbeurs tref je ook gespecialiseerde fietsenzaken, buitensportspecialisten en reisbureaus aan die volledig gericht zijn op fietsreizen. Hier kun je, je dus nog meer laten informeren voor je mogelijke volgende trip!
 
Rondje fietsen
Vanaf de beurs is een leuke fietsronde uitgezet over de Ginkelse Heide: langs o.a. de lammetjes in de schaapskooi. Neem dus je fiets mee en maak een rondje in de mooie omgeving van Ede.

Meer weten over de beurs? Lees het hier: www.wereldfietsbeurs.nl.

 

De Wereldfietser
De Wereldfietser is een enthousiaste vereniging met 3044 leden. Het doel van de vereniging is het uitwisselen van informatie tussen fietsreizigers en het leggen van contacten. Wil je meer informatie? Kijk dan op www.wereldfietser.nl.

We zien je graag op zondag 8 april tijdens de Wereldfietsbeurs!

Bezoek plannen? Klik dan hier