Wereldfietsbeurs 2019 voor de avontuurlijke fietser!

Een scala van ervaren fietsreizigers geeft informatie over hun favoriete fietslanden, met fotoboeken, kaarten, en allerlei andere informatie. Hier dus geen informatie van reisbureaus, maar van fietsers zelf. Van een tocht naar Frankrijk of Duitsland tot in afgelegen streken in Azië of andere continenten.

Wereldfietsbeurs waar & wanneer?

Ook dit jaar (2019) wordt de Wereldfietsbeurs weer georganiseerd bij ons in de Fietser in Ede! Voor onze bezoekgegevens klik hier.


Datum: zondag 27 januari

Tijden: 10:00 - 17:00 uur
Entreeprijs: €5,- voor niet leden | €4,- voor leden van de Wereldfietser


Wat kun je verwachten op de Wereldfietsbeurs?
Lezingen
Marten Zeckendorf neemt zijn publiek mee langs de grillige westkust van Ierland, maar ook dwars door het land. Bert Vinken laat de zaal genieten van een ruige bikepackingtocht door Nieuw-Zeeland.  Fietsende fotograaf Kees Swart brengt maar liefst zeven Balkanlanden in beeld met alle contrasten. Jan Brinkman en Willemien de Groot zijn net terug van hun fietsreis door Laos, Thailand en Myanmar. Eveline Bremmer fietste in haar eentje van huis uit naar de Noordkaap. Bert Sitters doet verslag van de nieuwe fietsroute Vélodyssée van Parijs naar Mont Saint-Michel. Een selectie uit het programma van boeiende reisverhalen ondersteund door sprekende beelden naar de mooiste fietsplekjes.

Fietsers informeren fietsers
Een scala van ervaren fietsreizigers geeft informatie over hun favoriete fietslanden, met fotoboeken, kaarten, en allerlei andere informatie. Hier dus geen informatie van reisbureaus, maar van fietsers zelf. Van een tocht naar Frankrijk of Duitsland tot in afgelegen streken in Azië of andere continenten.

Praktische workshops
Naast informatie over reizen en bestemmingen geven onze ervaringsdeskundige ook informatie over alle vragen die voorafgaande aan een fietstocht opduiken. Denk hierbij aan vragen als;

  • Wat komt er kijken bij de voorbereiding?
  • Hoe voorkom ik zoveel mogelijk pech onderweg?
  • Eenvoudige reparaties onderweg. Hoe doe ik dat zelf?
  • Voor het eerst op stap: wat is een geschikte fiets en wat is de juiste tent?
  • Wat komt er aan bod bij een lange wereldreis? Verzekeringen, reserveonderdelen, contact met huis, onveilige landen?
  • Wat neem ik wel, of juist niet mee?
  • Hoe maak ik mijn fiets vliegklaar?

De ervaringsdeskundigen zorgen er tijdens ons event voor dat al deze onderwerpen aan bod komen. Zo stap je in de toekomst nog beter voorbereid op de fiets.

Materialen
Op de Wereldfietsbeurs treft de bezoeker ook gespecialiseerde fietsenzaken, buitensportspecialisten, uitgevers van fietsgidsen en reisbureaus die volledig gericht zijn op fietsreizen.

De Wereldfietser
De Wereldfietser is een enthousiaste vereniging met 3100 leden. Dit jaar bestaat de vereniging 25 jaar. Het doel van de vereniging is het uitwisselen van informatie tussen fietsreizigers en het leggen van contacten. Wil je meer informatie? Kijk dan op www.wereldfietser.nl.

We zien je graag op zondag 27 januari 2019 tijdens de Wereldfietsbeurs in De Fietser!

Bezoek plannen? Klik dan hier