Museum

Wist je dat het eind 1940 verboden was om hand in hand te fietsen? Dat prinses Beatrix de eerste prinses ter wereld was die op de fiets naar school ging? En dat er tegenwoordig fietsen zijn die minder wegen dan een laptop? In het museum van De Fietser kom je alles te weten over de geschiedenis van de fiets.

Oude liefde roest niet

Geen land is zo bezeten van fietsen als Nederland. In totaal fietsen we met z’n allen zo’n vijftien miljard kilometer per jaar. Er zijn zelfs meer fietsen in Nederland dan mensen! De tweewieler kent dan ook een rijke geschiedenis. Logisch dus dat er een museum is ingericht bij De Fietser. Hier kan je rustig een uurtje rondwandelen terwijl je leest over de geschiedenis van de fiets in Nederland. Je vindt het museum aan de linkerzijde van de fabriekshal.

Velgen met verleden

Fotowanden zoomen in op de rol van de fiets in bepaalde periodes, bijvoorbeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog. In een minizaal draait een film die onder meer laat zien hoe Nederlanders vroeger verkeersregels leerden. Luie stoelen zoals in een bioscoop staan hier niet; de zitplekken zijn gemaakt van zadels. Natuurlijk zijn er ook veel oude fietsen te bewonderen. Je zult versteld staan van alle modellen die voorbij komen. Zelf terug in de tijd? Dat kan ook! In het museum kan je een foto of selfie maken op een hoge bi en deze posten met #defietser op social media.
Bezoek ons
Meld je aan
1/4
Welke fiets(en) wil je graag testen?

Weet jij al welke fiets(en) je tijdens jouw bezoek wilt testen? Selecteer ze dan hier óf ga door zonder fietsen te selecteren. Onze fietsexperts helpen je graag verder!

 

Check eventueel hier of we de gewenste maat, kleur voor jou als testmodel beschikbaar hebben. 

 

TESTFIETSEN SELECTEREN Je kunt maximaal 3 testfietsen selecteren.
DOOR ZONDER TESTFIETSEN
Kies de fiets(en) die je wilt testen
Je kunt nog 3 testfietsen selecteren
2/4
Wanneer wil je langskomen?
Wanneer wil je langskomen?
Wil je vandaag langskomen? Dan kun je, je op locatie aanmelden voor de voordelen!
Let op: dit geldt niet voor maandag dan zijn wij gesloten.
Wil je vandaag langskomen? Dan kun je, je op locatie aanmelden voor de voordelen!
Let op: dit geldt niet voor maandag dan zijn wij gesloten.
Gesloten
 
3/4
Leuk dat je langs wilt komen op

Vul hieronder je gegevens in voor de bevestiging. Je ontvangt van ons per mail de coupon voor een gratis kop koffie.

We zien je graag in Ede!

4/4
Bedankt voor je aanvraag!
De bevestiging zit in je mailbox.
Datum
Gegevens
personen
Geslecteerde fiets(en)
We controleren even of de door jou geselecteerde fietsen op de gekozen datum aanwezig zijn in ons testcentrum! We sturen je z.s.m. een bevestiging.
Tot ziens in De Fietser!