Fietsmuseum

Geen land is zo bezeten van fietsen als Nederland. In totaal fietsen we met z’n allen zo’n vijftien miljard kilometer per jaar. Er zijn zelfs meer fietsen in Nederland dan mensen! Niet voor niets. In ons fietsmuseum ontdek je hoe dit zo gekomen is. Je vindt het museum aan de linkerzijde van de fabriekshal.

Wist je dat..

Wandel een uurtje rond door het museum terwijl je alles hoort en leest over de geschiedenis van de fiets in Nederland. Wist je bijvoorbeeld dat het eind 1940 verboden was om hand in hand te fietsen? Dat prinses Beatrix de eerste prinses ter wereld was die op de fiets naar school ging? En dat er tegenwoordig fietsen zijn die minder wegen dan een laptop? Er valt nog zoveel meer te ontdekken...

Fiets door het verleden

Zo zie je op de fotowanden welke rol de fiets speelde in verschillende periodes, zoals de Tweede Wereldoorlog. Of bekijk in de minibioscoop hoe Nederlanders vroeger verkeersregels leerden. Niet vanaf bioscoopstoelen, maar vanaf een zadel natuurlijk. Vanzelfsprekend heb je in het fietsmuseum van de De Fietser ook volop gelegenheid om oude fietsmodellen te bekijken.  

Selfie maken

Zelf terug in de tijd? Maak een foto van jezelf, je vrienden of je familie op een prachtige antieke fiets die we de ‘hoge bi’ noemen: zo’n fiets met een enorm groot voorwiel en heel klein achterwiel. Nee, zo makkelijk was het niet om daarop te fietsen... Post je retro selfie met de vermelding #defietser op social media.

Leuk dagje uit

In De Fietser vermaak je je zo lang als je wilt. Combineer je bezoek aan het fietsmuseum met een hapje of drankje in ons restaurant. Voor of na je bezoek aan ons testcentrum, wanneer je wilt.

Bezoek plannen? Klik dan hier