Fietsmuseum

Geen land is zo bezeten van fietsen als Nederland. In totaal fietsen we met z’n allen zo’n vijftien miljard kilometer per jaar. Er zijn zelfs meer fietsen in Nederland dan mensen! Niet voor niets. In ons fietsmuseum ontdek je hoe dit zo gekomen is. Je vindt het museum aan de linkerzijde van de fabriekshal.

Wist je dat..

Wandel een uurtje rond door het museum terwijl je alles hoort en leest over de geschiedenis van de fiets in Nederland. Wist je bijvoorbeeld dat het eind 1940 verboden was om hand in hand te fietsen? Dat prinses Beatrix de eerste prinses ter wereld was die op de fiets naar school ging? En dat er tegenwoordig fietsen zijn die minder wegen dan een laptop? Er valt nog zoveel meer te ontdekken...

Fiets door het verleden

Zo zie je op de fotowanden welke rol de fiets speelde in verschillende periodes, zoals de Tweede Wereldoorlog. Of bekijk in de minibioscoop hoe Nederlanders vroeger verkeersregels leerden. Niet vanaf bioscoopstoelen, maar vanaf een zadel natuurlijk. Vanzelfsprekend heb je in het fietsmuseum van de De Fietser ook volop gelegenheid om oude fietsmodellen te bekijken.  

Selfie maken

Zelf terug in de tijd? Maak een foto van jezelf, je vrienden of je familie op een prachtige antieke fiets die we de ‘hoge bi’ noemen: zo’n fiets met een enorm groot voorwiel en heel klein achterwiel. Nee, zo makkelijk was het niet om daarop te fietsen... Post je retro selfie met de vermelding #defietser op social media.

Leuk dagje uit

In De Fietser vermaak je je zo lang als je wilt. Combineer je bezoek aan het fietsmuseum met een hapje of drankje in ons restaurant. Voor of na je bezoek aan ons testcentrum, wanneer je wilt.

Bezoek ons
Meld je aan
1/4
Welke fiets(en) wil je graag testen?

Weet jij al welke fiets(en) je tijdens jouw bezoek wilt testen? Selecteer ze dan hier óf ga door zonder fietsen te selecteren. Onze fietsexperts helpen je graag verder!

 

Check eventueel hier of we de gewenste maat, kleur voor jou als testmodel beschikbaar hebben. 

 

TESTFIETSEN SELECTEREN Je kunt maximaal 3 testfietsen selecteren.
DOOR ZONDER TESTFIETSEN
Kies de fiets(en) die je wilt testen
Je kunt nog 3 testfietsen selecteren
2/4
Wanneer wil je langskomen?
Wanneer wil je langskomen?
Wil je vandaag langskomen? Dan kun je, je gewoon op locatie aanmelden voor de voordelen!
Let op: Op feestdagen kan het wegens drukte helaas wat langer duren voordat wij je kunnen helpen op de testbaan.
Wil je vandaag langskomen? Dan kun je, je op locatie aanmelden voor de voordelen!
Let op: dit geldt niet voor maandag dan zijn wij gesloten.
Gesloten
 
3/4
Leuk dat je langs wilt komen op

Vul hieronder je gegevens in voor de bevestiging. Je ontvangt van ons per mail de coupon voor een gratis kop koffie.

We zien je graag in Ede!

4/4
Bedankt voor je aanvraag!
De bevestiging zit in je mailbox.
Datum
Gegevens
personen
Geslecteerde fiets(en)
We controleren even of de door jou geselecteerde fietsen op de gekozen datum aanwezig zijn in ons testcentrum! We sturen je z.s.m. een bevestiging.
Tot ziens in De Fietser!